top of page

MONACO ENERGY BOAT CHALLENGE

Danas obilježavamo početak 10. po redu Monaco Energy Boat Challengea. Događaj je jedinstvena prilika za upoznavanje studenata s ključnim igračim u industriji. Više o događaju saznajte u nastavku teksta.



Izvor: https://unsplash.com/@rishi_1?utm_source=wix-media-manager&utm_medium=referral


Monaco Energy Boat Challenge međunarodni je izazov otvoren za javnost, gdje se studenti i profesionalci mogu natjecati u tri različite klase: Energy, Solar i Open Sea Class. Na sljedećem linku možete provjeriti vremensku traku izazova.


Izdanje izazova 2023. sadržavat će utrke, tehnološke razgovore, okrugli stol o vodikovim tehnologijama, morski laboratorij i konferenciju. Prema web stranici događaja, 50+ jedinica i 23 nacije očekuju se u Monaku.


Konferencija pod nazivom “Izazovi, angažman i usvajanje” nosi održivost kao glavnu pokretačku snagu, pokrivajući ključne izazove koji su pred nama u smislu održivog razvoja, dok će okrugli stol o vodiku biti žarište za inovacije i umrežavanje.


Okrugli stol će pokriti teme povezane s gorivim ćelijama, amonijakom i metanolom, ali i širenjem mogućnosti i iskustava ključnih igrača u industriji.


OSNAŽIVANJE MLADIH


Događaj nije fokusiran samo na održivost, već uvodi i segment zapošljavanja mladih. U verziji događaja za 2019. pokrenut je Job Forum koji predstavlja različite mogućnosti za mlade ljude od stažiranja do poslova na puno radno vrijeme. Ohrabrujuće je vidjeti da postoji europska inicijativa za povezivanje ključnih igrača u industriji s mladim i uspješnim talentima.


Još jedna novost uključuje program Korporativno mentorstvo, pokrenut početkom 2023. kako bi se zauvijek ojačala veza između industrije i akademske zajednice.


HRVATSKA U MONAKU


Udruga primijenjenih tehničkih znanosti predstavlja Hrvatsku u dvije kategorije, Solar i Open Sea Class. Udruga djeluje od 2018. godine sa sjedištem u Rijeci.


Adria Hydrofoil je njihov glavni višegodišnji projekt. Adria Hydrofoil bilo je plovilo s kojim su se članovi tima natjecali na međunarodnom natjecanju radioupravljanih brodica Hydrocontest te će sudjelovati na prestižnom Monaco Energy Boat Challengeu.


Zaključak


Izazov je uspio okupiti produktivnu kombinaciju mladih ljudi i lidera u industriji koji svi žele uspjeti u jednoj stvari, inovativnosti.


Ponosni smo što vidimo hrvatski projekt u inozemstvu i veselimo se konačnom rezultatu.



bottom of page