top of page

SURADNJA AKADEMIJE I INDUSTRIJE


Izlaganje na sajmovima nautike može biti strateška odluka za akademske institucije i njihove članove, od studenata do profesora. U Misli More organizirali smo susret za studente kako bi bolje upoznali industriju, ovog travnja, tijekom Croatia Nautic Showa. Koja je poveznica s unapređenjem inovacija i suradnje, pročitajte u našem tekstu u nastavku.





U srijedu 30. kolovoza u Nizozemskoj je započeo Hiswa te Water nautički sajam. Osim što je nautički sajam jedinstven takve vrste, sudionici nautičkog sajma su i članovi akademske zajednice.


Jedan od izlagača je IVA Driebergen Business School, s nacionalno priznatim MBO i HBO programom. Program ima dva studijska područja: poslovni menadžment u automobilskoj industriji i poslovni menadžment u nautičkoj industriji. Kao što je spomenuto na stranicama studija, studenti dobivaju tečajeve koji uključuju ekonomiju, marketing, menadžment, prodaju i tehniku. Studij nudi jedinstvenu povezanost s poslom.


PREDNOSTI


Dodatne prednosti akademske suradnje s nautičkom industrijom uključuju:


  • Mogućnosti umrežavanja: Različiti profesionalci, uključujući proizvođače brodova, inženjere , stručnjake pomorske industrije i slične koji posjećuju sajmove nautike i mogu studentima poslužiti kao korisni kontakti u početcima karijere.

  • Prikazivanje istraživanja: ako akademski članovi provode istraživanja vezana uz morske tehnologije, očuvanje okoliša, pomorskog prava ili bilo kojeg drugog aspekta nautičke industrije, sajmovi nautike mogu ponuditi opcije za prikazivanje te vrste istraživanja.

  • Zapošljavanje: Kao što je spomenuto u odjeljku o umrežavanju, novi kontakti mogu posljedično donijeti nove mogućnosti zapošljavanja.

  • Promocija edukacije: Sajam nautike može poslužiti kao interaktivno mjesto za akademsku zajednicu, kako bi prikazala svoje tečajeve, prezentacije, studije slučaja i slično, dok se povezuje s industrijom sličnih interesa.

  • Prijenos tehnologije: ako je akademska zajednica razvila inovativne tehnologije ili rješenja s potencijalnim primjenama u nautičkoj industriji, sajmovi pružaju priliku za prikazivanje ovih inovacija profesionalcima u industriji koji bi mogli biti zainteresirani za licenciranje ili suradnju.

  • Vidljivost i osvještenost: sudjelovanje na sajmovima može poboljšati vidljivost akademske institucije i svijest o njoj, putem inovativnog kanala.

  • Istraživanje tržišta: Sajmovi mogu akademskoj zajednici ponuditi uvid u najnovije trendove, tehnologije i izazove u nautičkoj industriji. Najnoviji trendovi mogu oblikovati buduće istraživačke projekte i razvoj.

ZAKLJUČAK


Da zaključimo, suradnja na ovaj način može doprinijeti unaprjeđenju tehnoloških otkrića i inovacija, ali i riješiti problem nedostatka radne snage. Nadamo se da ćemo vidjeti sličan razvoj suradnje diljem regije istočnog Jadrana.



bottom of page