top of page

boot Düsseldorf

Od 21. do 29. siječnja održao se najveći nautički sajam u Europi zatvorenog tipa boot Düsseldorf. Nakon dvije godine stanke radi pandemije COVIDa, nautički sajam se vratio, okupljajući lidere u industriji i predstavljajući nove trendove. Što smo otkrili te više o našoj prezentaciji u sklopu sajma, otkrijte u tekstu niže.




STRATEGIJE ZA ODRŽIVI RAZVOJ


Nekolicina brodograditelja i dobavljača predstavila je svoje strategije za održivi razvoj. Već etablirani dionik u plovilima s električnom propulzijom predstavio se u Düsseldorfu. X Shore proizvođač je visokoefikasnih plovila na električni pogon. Njihov portfelj čine dva modela plovila, Eelex 8000 te X Shore 1. Uz prednosti elektropogona, plovilo je proizvedeno od materijala koji se jednostavno održavaju. Više otkrijte na linku.





Tvrtka Yanmar, japanski proizvođač dizel ugradbenih motora, predstavila je svoju održivu strategiju. Strategija ne uključuje samo proizvodni pogon, već je fokusirana na cijeli vrijednosni lanac. Uz predstavljanje alternativnog pogona, do stvaranja dodane vrijednosti za same zaposlenike i krajnje korisnike, Yanmarova održiva strategija uistinu uključuje sve dionike te nastoji minimizirati ugljični otisak u svakom mogućem koraku proizvodnje i korištenja.


PREZENTACIJA O CILJEVIMA ODRŽIVOG RAZVOJA


U sklopu love your ocean stagea održali smo prezentaciju o tome kako zapošljavanje mladih u nautičkoj industriji doprinosi razvitku ciljeva održivog razvoja. Konkretno smo se osvrnuli na cilj 5, rodnu jednakost, cilj 8 te cilj 17, suradnju. Ovo jedinstveno iskustvo povezalo nas je još više s internacionalnom scenom održivog razvoja te se zahvaljujemo German Ocean Foundation na prilici.





Naposlijetku, kao najvažniji dio našeg posjeta imali smo čast upoznati se sa direktorom sajma, gospodinom Petrosom Michelidakisom. Zahvaljujemo se na prilici i razgovoru te se radujemo budućoj suradnji te podizanju osvještenosti o održivom razvoju u nautičkoj industriji te važnosti zapošljavanja mladih u nautici.





NAJAVA NAUTIČKIH SAJMOVA


Sljedeće nam predstoji Zagrebački Sajam Nautike, od 22. do 26. veljače na Zagrebačkom Velesajmu. U petak, 24. veljače u 10 sati i 30 minuta održati ćemo Business Brunch za naše Young Business Professionals te će nekolicina mladih predstaviti svoje poslovanje.


Kontaktirajte nas na info@mislimore.com za više informacija kako se uključiti u rad naših Young Business Professionalsa.

bottom of page