top of page

PUTOPISI

Putopisi Jadrana i ponovo zaljubljivanje u njegove ljepote.

MISLI MORE. MISLI PLAVO. EDUCATIONAL PLATFORM.

UNIJE

Unije su mali otok lociran na sjeveru Jadrana. Unije imaju istoimenu luku, u koju pretežito svakodnevno pristiže trajekt koji plovi na relaciji Pula-Zadar. Mjesto ima tek jedan restoran i market, uz nekoliko apartmanskih smještaja. Čim stupite u maleni gradić, obuzme vas osjećaj mira. Lokalno stanovništvo je pristupačno te će vam rado dati savjet za obližnje razgledavanje.

 

Na izlazu iz gradića Unije, hodajući uzlaznom cestom, dolazi se do kapelice s koje se pruža prekrasan pogled na gradić Unije s jedne strane te na uvalu Maračol s druge strane. Prateći obalu na jugozapadnoj strani otoka nalazi se svjetionik. Do svjetionika se može doći pješice uz obalu, što traje otprilike sat vremena. Kopneni put prolazi kroz teren na kojem se uzgajaju boškarini te se ne preporuča prolaz bez nadzora. 

 

Unije su specifičan otok, koji svojom prirodom, šetnicama i plažama mami turiste i lokalne posjetioce. Na ovakvom otoku sadržaj nije potreban, već sadržaj kreirate sami maštajući dok šetate obalom ili promatrajući fasade lokalnih kuća.

Unije Hrvatska Misli More
Šolta Misli More

ŠOLTA

Šolta je otok lociran zapadno od Brača, u središnjem jadranskom području. 

Otok Šolta ima 8 naselja te nekoliko specifičnih turističkih mjesta za posjet. Iza uvale Šešula nalazi se mjesto Maslinica, popularno po marini, gastronomskim lokacijama te prekrasnim dvorcem obitelji Alberti iz 1708. godine. Dvorac je renoviran u hotel.

Osim Maslinice, interesantan je i Rogač kao glavna šoltanska luka. Najpoznatija šoltanska uvala je Nečujam, no tu su i uvala Stracinska, uvala Sajtija, uvala Tatinja te još mnoge koje djele ljepotu otoka Šolte, kao neizostavnu destinaciju ukoliko se nalazite u splitskom arhipelagu.

TBA

bottom of page