top of page

PRVI HRVATSKI KLUB MLADIH U NAUTICI

Danas vam donosimo post o našem klubu mladih u nautici. Uz razne inicijative potaknute u Europi i svijetu, osnovali smo prvi klub mladih u nautici u Hrvatskoj. U sklopu našeg kluba okupljamo sve mlade zaposlene u nautičkoj industriji, one koji imaju želju biti zaposleni u nautičkoj industriji te one koji imaju visok interes za sve teme unutar nautičke industrije i održivog razvoja. Radujemo se novim članovima, a kako se možete učlaniti i zašto je djelovanje kluba bitno otkrijte u tekstu niže.Izvor fotografije: https://unsplash.com/@ollivves


Prijavu u naš klub možete obaviti ispunom nekoliko temeljnih podataka u formi na linku.


Forma vas vodi na pretplatu na newsletter putem kojeg će se objavljivati novosti. Za razliku od preučestalih newslettera, naš će biti korišten periodički te za informacije bitne članovima.


Pod zaposlenima u nautičkoj industriji smatramo sve zaposlene u marinama, čarterima, brodogradilištima, distributerskim i dilerskim tvrtkama brodskih motora, opreme i navigacijskih sustava te projektantskim uredima. Nadalje, uključujemo cijelu plavu ekonomiju,od tvrtki koje razvijaju IoT aplikacije i AI rješenja za nautičku industriju do dionika iz akvakulture.


U sklopu prvog nautičkog kluba mladih očekujemo stvaranje novih poznanstava i prijateljstava, inicijativa koje bi unaprijedile održivi razvoj u nautičkoj industriji u Hrvatskoj, poslovnih suradnji te još niz društvenih aktivnosti. Prvenstveno se nadamo stvoriti ugodnu i sigurnu atmosferu za mlade dionike nautičke industrije koji trenutno u Hrvatskoj možda nisu pronašli odgovarajuću zajednicu unutar svoje industrije. Dodatno, želimo stvoriti zajednicu koja će obilovati informacijama koje će se koristiti za međusobni rast i razvoj.

U samom djelovanju planiraju se događaji umrežavanja i edukacije, no već smo u inicijalnoj fazi otvoreni za suradnju i prijedloge samih članova o događajima umrežavanja!


Zašto je prvi klub mladih u nautici bitan?


Kao što i navodimo na našoj uvodnoj stranici, nautička industrija i nautički turizam još nisu glavna spona hrvatskog gospodarstva. Unatoč toj činjenjici, oni skrivaju izniman potencijal i mogućnosti za razvitak. Napredak se ne može potaknuti bez svježih i inovativnih ideja, koje upravo čuče u našim postojećim, ali i budućim članovima. Stvaranjem napredne zajednice koja voli more, stvara se idealna atmosfera za otkrivanje novih mogućnosti održive nautičke industrije u Hrvatskoj. Živimo u državi s prekrasnom obalom i morem te je iste potrebno i očuvati. Dodatno, kvaliteta života u Hrvatskoj je visoka te uz stvaranje progresivnih radnih mjesta, posao ne bi trebali tražiti u inozemstvu.


U nekoliko se riječi može zaključiti zašto je naš klub u nautici bitan, da stvorimo jednu novu granu hrvatskog gospodarstva koja je vođena mladima i održivim razvojem.


Zaključak


Kroz jedan post vam ne možemo u potpunosti prenijeti našu viziju, no slobodno nas možete kontaktirati za više informacija. Ukoliko ste zainteresirani, toplo vas pozivamo da se učlanite te u međuvremenu posjetite našu blog stranicu za više tema koje pokrivamo.


bottom of page