top of page

INTERNATIONAL CHARTER EXPO

Prošli smo tjedan bili prisutni na International Charter Expou. International Charter Expo (ICE) najpoznatiji je sajam u svojoj kategoriji te okuplja čartere, brokere i dobavljače unutar industrije. Sajam se odvio od 7. do 9. prosinca na zagrebačkom velesajmu i okupio niz dionika iz više europskih zemalja, od Hrvatske, Italije, Španjolske i Grčke, sve do Nizozemske i Francuske. Više o našem iskustvu i primjerima održivosti pročitajte u tekstu niže.





Prostor hale 5 na velesajmu upotpunile su čarter tvrtke, brokeri i dobavljači poput distributera brodskih motora, proizvođača jedra, software developera i IT providera za nautičku industriju te brodograditelja. Na prvom katu se nalazio poseban luksuzni dio za najam i brokere super jahti. Na International Charter Expou sastanci su se zakazivali unaprijed putem inovativne platforme Handshake. Handshake nam je omogućio zakazivanje sastanaka i filtriranje dostupnih dionika po državi, vrsti tvrtke te ukoliko se radi o čarteru po veličini i lokaciji flote. U ovome praktičnom slučaju digitalizacija nam je aktivno pomogla pronaći prave partnere za sastanak te nam unaprijed prikazala važne informacije za susret. Na Handshake platformi osoba stvara svoj profil te ga puni s važnim osobnim informacijama te informacijama tvrtke. Sastanak je bilo moguće održati na izložbenom prostoru ili u jednom od dva dostupna loungea, u kojima su organizatori omogućili besplatnu konzumaciju vode, kave i čaja kako bi se minimizirale gužve i maksimizirala efikasnost.




Jedan od izlagača koji je zahvatio našu pažnju svojom održivošću je tvrtka Biovalley, koja proizvodi recikliranu, jednokratnu brodsku posteljinu. Svi materijali proizvedeni su u Poljskoj što smanjuje negativne učinke internacionalnog transporta na okoliš. Posteljina se proizvodi prema ISO 9001, ISO 13485, ISO 14001 te CE standardima.


Dodatno, pristuni su bili i slovenski proizvođači električnog vanbrodskog motora Remigo. Njihov model RemigoOne je na prošlogodišnjem METSu osvojio nagradu 2021 DAME Design Award Special Mention. RemigoOne vanbrodski je motor snage 1000 W, s jednostavnim sustavom upravljanja te modulom za upravljanje pametnim sustavom baterija. Njihov sustav baterija, integriran u samu strukturu motora, čeka na vlastiti patent. Motor ima mogućnost AC ili DC punjenja te mogućnost brzog punjenja od svega 3 sata. Doseg mu je 15 nautičkih milja pri brzini od 3 čvora.


Sam koncept brzih sastanaka nam se svidio, jer je omogućio produktivnost i efikasnost. Tri dana expoa omogućila su obim komunikacije i informacija koji bi inače bio iskomuniciran u 5 ili 6 dana sajma. Expo je također nudio dinamičan i zanimljiv popratni sadržaj.




Jedinstveno iskustvo na ICEu spojilo nas je s već postojećim Young Business Professionals iz Misli More, dok smo i upoznali nove kontakte koji nam se pridružuju. S početnim sastankom na Biograd Boat Showu te After Work Networkingom u studenom, nastavljamo ovaj tjedan na našem prvom Business Brunchu. Ukoliko želiš znati više o našoj proaktivnoj i dinamičnoj zajednici mladih te gdje se uključiti, klikni na gumb niže. Čekamo te!




bottom of page